Tempo di preparazione: 40’
Difficoltà: *
Difficoltà: *
Ingredienti per due persone
3 salsicce
3 patate
1 cucchiaino di semi di finocchio
1 peperoncino
Sono in partenza, scendo in calabria a godere del mare. Non vedo l'ora di avere davanti agli occhi lo spettacolo dei colori, il blu del mare profondo e accanto gli olivi verdi.
La ricetta di oggi, proprio per l'imminente preparazione, è più che veloce.
Fate bollire un pentolino di acqua per sgrassare le salsicce che avrete forato con una forchetta.
In una pentola con l’acqua inserite le patate che avrete tagliato a dadi, il finocchio e fate cucinare.
Quando le salsicce avranno perso il loro grasso passatele sotto l’acqua, privatele della pelle e sbriciolatele in una padella per farle cucinare insieme a l’olio e il peperoncino.
Nel frattempo le patate saranno quasi arrivate a cottura e potete far salire il bollore della pentola per gettarvi la pasta.
Scolatela al dente al fine di finire la cottura in padella con la salsiccia.
In una pentola con l’acqua inserite le patate che avrete tagliato a dadi, il finocchio e fate cucinare.
Quando le salsicce avranno perso il loro grasso passatele sotto l’acqua, privatele della pelle e sbriciolatele in una padella per farle cucinare insieme a l’olio e il peperoncino.
Nel frattempo le patate saranno quasi arrivate a cottura e potete far salire il bollore della pentola per gettarvi la pasta.
Scolatela al dente al fine di finire la cottura in padella con la salsiccia.
---------------------------ENGLISH VERSION------------------
Pasta with potatoes and sausages.
Preparation time: 40’
Difficult: *
Ingredients (2people)
3 sausages
3 potatoes
1 teaspoon fennel seeds
1 chilly
I’m due to leave, I’m going to Calabria to enjoy the sea. I look forward to seeing the show of the colours, the blue of the deep sea and the green olive tree next it.
Today’s recipe is to be very quick because I’m packing.
Put sausages into boiling water and let them shed their fat.
In the meantime, cut the potatoes into cubes and put them into a pot of water to cook together with the fennel seeds.
When the sausages are ready, rinse them under water to clean them of the fat, remove the skin and break up their flesh and place it in a pot with some oil, add the chilly and let cook. When the potatoes are almost cooked add the pasta to the cooking water and cook until the pasta is still a little hard (al dente) then drain away the water and add the (nearly cooked) pasta and potatoes to the sausage mix. Stir and cook till ready
Preparation time: 40’
Difficult: *
Ingredients (2people)
3 sausages
3 potatoes
1 teaspoon fennel seeds
1 chilly
I’m due to leave, I’m going to Calabria to enjoy the sea. I look forward to seeing the show of the colours, the blue of the deep sea and the green olive tree next it.
Today’s recipe is to be very quick because I’m packing.
Put sausages into boiling water and let them shed their fat.
In the meantime, cut the potatoes into cubes and put them into a pot of water to cook together with the fennel seeds.
When the sausages are ready, rinse them under water to clean them of the fat, remove the skin and break up their flesh and place it in a pot with some oil, add the chilly and let cook. When the potatoes are almost cooked add the pasta to the cooking water and cook until the pasta is still a little hard (al dente) then drain away the water and add the (nearly cooked) pasta and potatoes to the sausage mix. Stir and cook till ready
Nessun commento:
Posta un commento